DINGHY 12': NOV ZAGON STARIH OLIMPIJCEV

Webp.net-resizeimage 2

 Po hitrih in modernih veščah, ki so pred 14-imi dnevi neslišno letele nad morsko gladino Piranskega zaliva, so ta konec tedna vodo brazdali sto let stari modeli jadrnic Dinghy 12'. V Portorožu so se zbrali že sedmo leto zapored ter se v zmernem maestralu pomerili le streljaj od portoroške rive. Zmago je v konkurenci 35-ih krmarjev slavil Italijan Massimo Schiavon.

 
Jahtni klub Portorož se je še enkrat izkazal za dobrega gostitelja mednarodnih regat, Piranski zaliv pa kot odlična tekmovalna arena. Brezhibna izvedba na kopnem in idealne razmere na morju so očarali vse prisotne, da je bila zgodba popolna, pa so poskrbeli domači jadralci, ki so se tekmovanja udeležili v rekordnem številu.
 
"Letos sta si dinghija kupila še dva Slovenca, tako da nas je sedaj že 12. S tem namenom smo v klubu tudi začeli organizirati regato Dinghijev in veseli me, da smo uspeli oživeti klaso, ki je bila med leti 1920 in 1928 celo olimpijski razred," je dejal idejni oče dogodka Gianni Gomezel.
 
Priljubljenost monotipa je namreč po drugi svetovni vojni zaradi hitrega razvoja navtične industrije naglo upadla, toda zadnja leta se je flota v severnem Jadranu ponovno okrepila, kar priča tudi množična udeležba, ki se je od prve regate leta 2010 skoraj početverila.
 
Lani in predlani se je v 12-čeveljski jadrnici preizkusila celo naša olimpijka Vesna Dekleva Paoli, letos pa nekdanja italijanska olimpijska reprezentantka Luisa Spanghero, ki je v ženski konkurenci osvojila tretje mesto za Avstrijko Stephanie Breitenstein in rojakinjo Mario Eleno Balestrieri.
 
V skupini plovil z lesenim trupom je bil najhitrejši Benečan Marino Barovier, v modernejši plastični različici, ki je nekoliko lažja ter posledično tudi hitrejša, pa se je z dvojno zmago v sklepnih plovih na vrh razpredelnice zavihtel Massimo Schiavon  iz Chioggie. Najboljši Slovenec je bil David Poljšak na 11. mestu.
Webp.net-resizeimage 3

 

REZULTATI scarica

 

2018  JAHTNI KLUB PORTOROŽ     monika@ycp-klub.si

To spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov .

  
EU Cookie Directive Module Information